Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.

NUK подкрепя Коледният благотворителен търг на Дарик в грижа за недоносените бебета

Журналистите от предаванията на Дарик радио „Ники Кънчев шоу”, спортно шоу „Гонг” и сайта Gong.bg дариха два неонатални монитора за следене на сърдечната дейност на новородени недоносени деца на Отделението за недоносени деца в Първа градска болница в центъра на София.
Дарението, осъществено с посредничеството на фондация „Нашите недоносени деца”, бе връчено от Ники Кънчев и главния редактор на сайта Gong.bg Ники Александров на изпълнителния директор на болницата доц. д-р Цветомир Димитров, завеждащия Отделението за недоносени деца д-р Велимир Симов и доц. Лилянда Еленкова, председател на Комисията по здравеопазване и социална политика в Столична община. Към тазгодишното дарение се присъединихаи НУК България в лицето на г-жа Петя Милина, които дариха стерилизатор и биберони и залъгалки, които са предвидени за най-малките и недоносени бебета.
„Благодарни сме за отношението на Дарик и фондация „Нашите недоносени деца” към нашите нужди. Апаратурата, която ни даряват, е изключително важна за следене на виталните параметри на новородените и тя ще влезе в употреба веднага”, заяви доцент Цветомир Димитров и добави: Трябва да вървим към един общ център за първа неонатологична помощ в цяла София.
Помощта за столичната Първа градска е част от общо 12 броя монитори, които Дарик даряват за неонатологични отделения в София, Русе, Хасково, Благоевград, Плевен и Велико Търново, обясни Нина Николова от фондация „Нашите недоносени деца”.
Дарението се осъществява със средства от традиционния Коледен благотворителен търг, проведен в ефира на Дарик през декември 2013 г. Вече четири години Дарик радио в лицето на предаванията „Ники Кънчев шоу”, „Дарик кафе”, спортно шоу „Гонг” и сайтът Gong.bg организират търга с разпродажба на редица спортни акртикули, модни и арт аксесоари, билети за спортни и музикални събития и др., дарени безвъзмездно от популярни спортисти, артисти, музиканти, политици, компании и слушатели на радиото.
По традиция, събраните средства отиват в полза на Фонда за терапии на деца аутисти и на Фондация „Нашите недоносени деца”. Последното издание на търга събра 35 500 лв., които бяха разпределени по равно за двете каузи.
„През цялата година популяризираме нашата инициатива, срещаме се с известни личности и компании, събираме артикули, за да може да съберем повече атрактивни вещи. Благодарни сме на всички, които през годините се включиха и продължават да ни помагат, защото каузите си заслужават”, каза Ники Кънчев. Той обяви, че петото юбилейно издание на Коледния благотворителен търг на Дарик ще се проведе в ефира на радиото на 11 декември 2014 г.

Назад към всички статии