Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.

Често задавани въпроси

Каква е разликата между латексовите и силиконовите биберони?
Основната разлика е, че латексът е естествен продукт, докато силиконът се произвежда синтетично. В резултат на това и двата материала имат свои собствени специални характеристики. Латексовата гума е особено гъвкава, устойчива на захапване и разкъсване. Тъй като латексът е естествен материал, хранителните мазнини и излагането на пряка слънчева светлина могат да го накарат да старее малко по-бързо от силикона. Трябва да смените латексовия биберон, когато стане лепкав. Материалът, от който са направени латексовите биберони NUK, е от млякото на каучуковото дърво. Добивът на този ценен естествен материал е под нашето непрекъснато наблюдение както на местно ниво, така и по време на преработката. За всяка залъгалка се проверява индивидуално от нас! За разлика от латексовите биберони, силиконовите биберони NUK са изработени от висококачествен полимерен синтетичен материал. Този прозрачен силикон е устойчив на топлина и стареене, както и много лесен за почистване. Силиконът обаче не е толкова мек и гъвкав като латекса и е склонен към напукване. Силиконовият биберон трябва да се смени незабавно при първите признаци на напукване или друга повреда. Най-общо казано, всички биберони, независимо дали са изработени от силикон или латекс, трябва да се сменят на всеки 1 до 2 месеца. Какъв материал ще изберете, зависи от вашите индивидуални желания и предпочитания, както и от тези на вашето бебе. Разбира се, можете да преминете от един тип биберон към друг.

Кърменето – да или не? Просто слушайте какво ви казва тялото ви!
Акушерките, консултантите по кърмене и лекарите са единодушни: кърменето е най-доброто за вашето дете. Естествено е и за двама ви. Почти всяка жена може да кърми. В практиката е доказано, че колкото повече знае една майка за самия процес и е подготвена, толкова по-успешно ще кърми бебето си. Разбира се, може да имате и свои лични причини да не кърмите. Единственото важно нещо е да отстоявате решението си. Защото няма значение дали кърмите или не: ако се чувствате комфортно и уверено, ще преживеете време на интензивна близост с вашето бебе.

Какво означава „пчелни кутийки“ и защо kiddy ги използват?
„Пчелните кутийки“ са силно ударо-поемаща материя, която се поставя в защитните странични панели на детските седалки. Това дава забележително предимство по отношение на предпазването, когато се случва страничен удар – както беше доказано с Евротест 2006. Тази иновация при kiddy life pro донесе до „много висок“ рейтинг за странична защита при седалка, ориентирана по посока на движението – информацията е от най-авторитетната немска потребителска организация Stiftung Warentest.

Как мога правилно да обезопася няколко деца в една и съща кола?
Шофьорът е отговорен за обзопасяването на всички деца в колата. Детските седалки може да се закрепят с 3-точквите диагонални колани. Ако седалките са няколко, трябва да се прецени подредбата има така, че всяка седалка да може за се закрепи здраво и да има достатъчно място за всички деца. Ако се наложи да се постави дете в седалка и на пасажерското място, то тогава е особено важно да се деактивира въздушната възглавница до детето.

Какво се случва, ако седалката за кола не е правилно закрепена?
Правилно закрепената седалка за автомобил може да спаси живота на вашето дете. Само правилно инсталираната детска обезопасителна седалка дава защита в най-голяма степен. Моля, запознавайте се предварително с инструкциите за употреба на вашите обезопасителни седалки и ги монтирайте в автомобила няколко пъти предварително, за да свикнете. Най-често срещания проблем е: предпазните колани не са затегнати достатъчно здраво или предпазния колан, който минава през рамото на детето, не е поставен правилно.

Може ли тапицерията на седалката да се пере?
Всички текстилни части на седалките и количките kiddy са произведени от материали, които могат да се перат машинно - при 30 градуса на програма за деликатни материи. Можете също така да изчистите тапицерията с четка или да забършете с влажна кърпа.

Добре ли е да си купя седалка втора употреба?
Това носи известен риск, защото не се знае как е била използвана седалката и дали не е претърпявала пътен инцидент. На пръв поглед не могат да се установят някои повреди. От гледна точка на сигурността, препоръчваме да се използват нови обазопасителни седалки.

Какво да правя, ако детето ми се освобождава само от предпазните колани на автомобила?
От юридическа гледна точка не е допустимо да се използва механизъм, който да прави невъзможно откопчаването на коланите на автомобила. Важно е в случай на инцидент да може колана да бъде откопчан. Ако забележите, че детето се опитва да разкопчае колана, с който е обезопасена неговата седалка, първо се опитайте отново да му обясните защо това не трябва да се прави. Никога не поощрявайте детето в опитите му да се разкопчае само, кажете ме, че това „не е разрешено“. По принцип, в сравнение с 5-точковата система на закопчаване, системата с предпазната възглавница на kiddy е доста по трудна за преодоляване и разкопчаване от детето.

На какво трябва да обърна специално внимание, когато купувам седалка за детето?
Преди да закупите седалката за вашето дете, първо се уверете, че можете да я монтирате правилно в автомобила. Макар рядко, но се случва, предпазните колани да автомобила да са къси и да не може да се обезопаси детската седалка. Също така е добре да поставите детето в седалката и да видите дали се чувства добре. Но не прибързвайте с изводите, ако в първия момент детето не е спокойно. Нужно е малко време, докато то свикне с предпазната възглавница.

Седалките kiddy може ли да се монтират във всички автомобили?
Всички седалки kiddy могат да се използват „универсално“ във всички автомобили, с изключение на базата за изофикс, за която трябва да проверите дали има възможност за монтиране. Винаги препоръчваме да тествате седалката във вашия автомобил преди да я закупите. Прилагаме ви и списък на моделите автомобили, в които можете да използвате базата за изофикс и kiddy smilefix pro.