Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.

Форум за бременност и детско здраве

Първият ден от форума е посветен на влиянието на храненето при бъдещата майка и бебето върху здравето. Ще засегнем важни теми като правилно изграждане на хранителния режим през бременността, за да може майчиният организъм и организмът на бъдещото дете да получат всичко необходимо за правилното функциониране и изграждане на органите. Ще се спрем на особеностите на храненето при родилката за бързото ѝ възстановяване от раждането и храненето на кърмещата майка, което не би навредило на лактогенезата и качеството на кърмата, но би ѝ помогнало постепенно да възвърне фигурата си.

На 25-ти април ще говорим и за всички ценни аспекти на кърменето и правилното захранване на бебето, пречупени през най-актуалните данни, с които разполагат педиатрите, тоест ако имате въпроси откога да започне въвеждането на твърдите храни от 4-ия или 6-ия месец, сега ще имате възможност да научите аргументираните доводи „за“ и „против“ на лекарите и чуете отговорите на своите въпроси от тях. Естествено, не бихме могли да пропуснем и темата за раждането – този път тя е насочена към възможностите за преодоляване на болката по време на родилния процес.

Вторият ден на форума е разглежда летните предизвикателства за здравето на детето. Уви, стомашно-чревните инфекции, особено при малките деца, по време на лятната почивка са чест проблем, който понякога води до неблагоприятен развой и прием в болница. Как да предпазим детето от заболяване през лятото или какво да бъде поведението ни, за да предотвратим усложненията от високата температура, повръщането и диарията, е основната цел на форума.

На 26-ти април ще получим информация и за някои ваксинопредотвратими заболявания, по-характерни за топлото полугодие, както и полезни практични съвети за оказване на Първа помощ на детето до получаването на медицински грижи при онези неприятни, но случващи се инциденти при играта му навън като поведение при открита рана, съмнение за фрактура, удряне на главата, алергична реакция при ужилване от насекомо, поглъщане на вода, топлинен удар и др.

Заповядайте на нашия форум за бременност и детско здраве на 25 и 26 април в Интер Експо Център!

Входът е свободен, но е необходима регистрация. Началото е от 9.00 ч. За повече информация за програмата, темите и лекторите на форума можете да следите на events.puls.bg

Назад към всички статии